Nieuws

De jaarlijkse wiskunde Kangoeroe wedstrijd: een echte strijd met de puzzels !

By maart 5, 2020februari 15th, 2021No Comments

De jaarlijkse wiskunde Kangoeroe wedstrijd: een echte strijd met de puzzels !

19 maart is de dag. De leerlingen mogen zich weer vastbijten in de hersenkrakers die de wereldwijde wiskundewedstrijd voor hen in petto heeft.

Het is een grote internationale wedstrijd waar dit jaar 138.000 leerlingen aan meedoen: zowel van middelbare scholen als van basisscholen zowel in Nederland als in het buitenland.

Alle TTO-klassen in de onderbouw van het Cambreur College doen mee: dit jaar zijn er zo’n 150 leerlingen die de strijd aanbinden. Zelf worstelend door de opgaven zorgt voor een goede oefening van het inzichtelijke brein: wat kan hij/zij nu echt aan ?

En als kers op de taart natuurlijk allemaal in het Engels ! Wel met een extra begrippenlijstje erbij, want niet alle zaken zijn in de lessen wiskunde voorbij gekomen.

In een tijdsbestek van 75 minuten krijgen ze 30 opgaven voorgeschoteld: van vrij gemakkelijk tot echt pittige vragen. Ervoor trainen kan natuurlijk wel een beetje (op de officiële website www.w4kangoeroe.nl zijn van alle jaren de opgaven te oefenen), maar ieder jaar zijn er weer nieuwe uitdagingen.

Er zijn al best veel leerlingen die het bijltje al na een uur erbij neergooien, maar ook een aantal diehards die ieder jaar tot het laatste zitten en dan balend weggaan. Dat zal dit jaar ook weer het geval zijn. Meneer Van der Burght en mevrouw Kavelaars wensen hun leerlingen veel succes.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact