Nieuws

Pomodoro’s voor havo-1 en havo-2

By maart 2, 2020februari 15th, 2021No Comments

Pomodoro’s voor havo-1 en havo-2

Verschillende leerlingen uit havo-1 en havo-2 hebben moeite om zich thuis te concentreren om huiswerk te maken en te leren voor toetsen. Ze willen wel, ze kunnen het wel, maar het is moeilijk om de telefoon met contacten, filmpjes en spelletjes te laten liggen en het is lastig om de volgende aflevering bij een Netflix-serie niet te kijken. Vandaar dat dhr. Van Ommen is gestart met het aanbieden van pomodoro’s. Hij legt uit: “Dit is een time management-techniek waarbij je met volle focus werkt aan één taak. Je stelt die taak van te voren vast en werkt daar voor 25 minuten aan. Daarna neem je vijf minuutjes rust. Je kunt even wat delen met een ander, even op Insta, even naar de wc, vul maar in. Daarna weer 25 minuten volle focus een taak, misschien dezelfde, waarschijnlijk een andere. Zo maken we in totaal drie blokken en hebben leerlingen praktisch anderhalf uur gestudeerd.”

Op onze school heeft dhr. Van Ommen deze techniek twee jaar geleden al gebruikt en de reacties daarop waren goed. Het initiatief is gelijk omarmd door verschillende mentoren waardoor nu leerlingen uit alle klassen van havo-1 en havo-2 eraan meedoen. Ook twee leerlingen uit vwo-2 zijn aangesloten. De groep bestaat inmiddels uit zo’n 25 leerlingen die minstens twee keer per week vanaf 15.15uur drie pomodoro’s maken.

Nevra uit havo-2: “Die tijd is zo voorbij. 25 minuten is niks! En toch doe ik heel veel in die tijd.” Ook Tiara uit havo-2 zegt dat het haar helpt: “Je hebt in die tijd gewoon al je huiswerk gemaakt. Het is fijn dat ik nu thuis niets meer hoef te doen.” Tim uit havo-2 merkt dat hij op school met vrienden en met een docent erbij prettiger werkt: “Doordat ik anderen zie werken, wil ik zelf ook werken. Dat gaat dus beter dan thuis.”

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact