Nieuws

Havo 4 op stage

By maart 2, 2020februari 15th, 2021No Comments

Havo 4 op stage

“Het is vermoeiender dan ik dacht!”
“Ik ben minder bang om fouten te maken.”

In de week van 17 februari  gingen onze cambreurianen van havo 4 op stage, in het kader van het hacoproject.  Zoveel mogelijk stageadressen werden bezocht door hun eigen docenten en ook dit jaar was de conclusie dat de stage over het algemeen als bijzonder geslaagd werd ervaren, zowel door de ontvangende instanties als door de stagiaires zelf.

Annelieke Metsaars (h4a) doorliep haar stage bij Beestenplein, een Dongens bedrijf waar o.a. cavia’s worden opgevangen, dierenvoer wordt verkocht en waar ook een welzijnscentrum voor dieren is gevestigd. Annelieke heeft vandaag  met de cavia’s een bezoek gebracht aan een verzorgingstehuis, waar de bewoners heel enthousiast reageerden op de beestjes. Ze vindt dierengedrag heel interessant; ze gaat dan ook toegepaste biologie studeren en deze stage bevestigt haar keuze. Haar stagebegeleidster, Anne Raets, is content met de inzet van de cambreuriaan. “Het is wel vermoeiender dan ik dacht’, zucht Annelieke, die ook de basiswerkzaamheden moet doen, zoals schoonmaken en bestellingen klaarmaken. Maar ze mag ook creatief zijn en uitdagingen zoeken voor de honden. En dat past helemaal in haar straatje.

Bente Verduijn (h4c) vertoeft ook tussen de dieren: zij is gek op paarden en kwam terecht bij Natural Horsemo, een bedrijf in Oosteind dat wordt gerund door Monique de Hont. Monique gaat op locatie bij mensen met paarden die gedragsproblemen hebben (de paarden, dus). Via een gerichte training pakt Monique die problemen aan. Het kan bijvoorbeeld gaan om paarden die niet in de stal willen, of die door het sterven of weggaan van een ander paard verlatingsproblemen krijgen. Bente kijkt, luistert, helpt met de training en (uiteraard) berijdt de dieren. Wat ze hier met name leert, is niet bang te zijn om fouten te maken. Bente wil later absoluut met paarden gaan werken.

Iets heel anders was er voor Daan de Bruin weggelegd. Hij gaat waarschijnlijk commerciële economie studeren en zocht dus voor zijn stage een commercieel bedrijf. Hij belandde bij een handel die gespecialiseerd is in vloeren. Daan maakte niet veel dingen mee die hij van tevoren niet had verwacht; het bedrijf is namelijk van zijn vader! Desalniettemin is een hele week meelopen met je pa natuurlijk speciaal. Daan merkte wel dat je veel reistijd moet incalculeren en dat je vaak pas laat thuiskomt. Ook echte vaste pauzes zoals op school zaten er niet in. Maar hij heeft een ‘totale view’ gekregen op administratie, logistiek, de omgang met de klanten etc.  Daan ontving een gemeend compliment van De Bruin senior: “Daan is een goede stagiaire geweest die genoeg oppikt.”

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact