Nieuws

Stage tussen de honden

By februari 20, 2020februari 15th, 2021No Comments

Stage tussen de honden

Het is half negen en de gangen en de hondenhokken zijn al brandschoon in hondenpension Doggieland in Tilburg. Aan de muur in de gang hangen gehoorbeschermers wat geen overbodige luxe is tussen het geblaf van de vele honden. Ik word vrolijk begroet door Julia van Hee uit mavo 3b, ze loopt deze week hier haar snuffelstage. “Ik sta iedere dag om zes uur op en  begin hier elke ochtend om kwart over zeven, maar ik sta meestal al eerder voor de poort.” “Ik kom speciaal voor Julia deze week iets eerder, omdat ik weet dat ze altijd al vroeg hier is”, reageert Gebkje de Beer, Julias stagebegeleider. Julia maakt elke dag de hokken en gangen schoon. “Poep ruimen hoort er nu eenmaal bij”, vertelt ze lachend. Ook verzorgt ze de dieren, geeft ze voer en water en als er tijd over is speelt en knuffelt ze met de honden. Julia werkt in een gebroken dienst van 7:15 uur tot 10 en van 15:00 uur tot 18:00 uur. “Dit pension heeft een dagopvang, honden worden ’s morgens gebracht en op het eind van de dag weer opgehaald, maar als mensen bijvoorbeeld op vakantie gaan kunnen de honden hier ook voor een langere tijd blijven.“ Julia kende Doggieland via Guusje Akkermans, een leerling die hier ook werkt. “Ik zou hier zelf ook best willen werken bijvoorbeeld in de weekends of tijdens vakanties, maar niet voor altijd. Na de mavo wil ik gaan studeren voor dierenartsassistente, dat lijkt me prachtig werk.” Gebkje is zeer tevreden over haar stagiaire: “Julia is een lieve, leuke en sociale meid. Altijd positief ingesteld, moppert niet en toont ook eigen initiatief. “ Op de vraag of er volgend jaar weer een stagiaire van het  Cambreur College welkom is antwoordt Gebkje: “Ja maar alleen een leuke net zoals Julia.”

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact