Nieuws

Cambreurmavo klas 3 bezoekt leesevenement in stormachtig Amsterdam

By februari 17, 2020februari 15th, 2021No Comments

Cambreurmavo klas 3 bezoekt leesevenement in stormachtig Amsterdam

Maandag 10 februari mochten de derdeklassers van onze mavoafdeling naar het leesfeest voor het vmbo: Stap op de rode loper.

In het Scheepvaartmuseum lag de rode loper bij aankomst uit. Per klas werden we verdeeld over het gebouw. Iedere klas had een verschillend dagprogramma. Er werden workshops gedaan, verhalen beluisterd en we ontmoetten schrijvers. ’s Middags waaiden we naar andere locaties: NEMO en de OBA.

Alle workshops hadden een verbinding met Nederlands en dan met name met literatuur en fictie. Zo mocht een gedeelte van ma3b een boekomslag maken, rapten ma3a en ma3c er op los en werden er heuse gedichten gemaakt. De schrijvers, Elle v/d Bogaart, Gideon Samson en Natasza Tardio probeerden de jeugd te inspireren en vertelden vol enthousiasme hoe zij aan hun inspiratie kwamen.

Het boek dat Gideon promootte is gebaseerd op een waargebeurd verhaal: de tsunami in Sri Lanka in 2004. Hij vertelde hoe hij de hoofdpersoon uit zijn boek heeft ontmoet en hoe het verhaal tot stand is gekomen. Zeer interessant!

Dat het de schrijvers gelukt is om de leerlingen te bereiken, werd deze week al duidelijk. Op verschillende tafels verschenen tijdens Nederlands boeken van deze auteurs. Missie geslaagd!

Ma3b had ’s middags het hoogtepunt van hun dag: een toneelvoorstelling waarin verschillende maatschappelijke thema’s naar voren kwamen. Drugs, huiselijk geweld, discriminatie en homoseksualiteit werden op een humoristische wijze in beeld gebracht. Na afloop was er nog een interessant vraaggesprek waarbij onze derdejaars hun gedachten en gevoelens goed verwoordden.

We kunnen terugkijken op een gevarieerde, geslaagde dag.

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact