Nieuws

Tvw5 duikt de advieswereld in

By februari 13, 2020februari 15th, 2021No Comments

Tvw5 duikt de advieswereld in

“Nederland zal over 50 jaar tot de Tweede Wereld behoren.” Met deze gewaagde stelling opende wethouder Idema van Zoetermeer het traditionele worldschool event in Zoetermeer. Demi, Maud, Isabelle, Iris, Hilde en Marit vertegenwoordigden hun klasgenoten en presenteerden de eerste resultaten van het onderzoek dat ze de afgelopen maanden hebben uitgevoerd. Voor het vak Global Studies in tweetalig vwo 5 zijn ze aan de slag gegaan met actuele vraagstukken van echte ontwikkelingsorganisaties. Door middel van het inschakelen van experts en het doen van onderzoek adviseren de groepen organisaties over bijvoorbeeld het opzetten van een creatief therapie programma voor getraumatiseerde kinderen op de Dominicaanse republiek of het bouwen van een school in Burkina Faso.

De komende maanden zullen de Tvwo 5 leerlingen de feedback die ze krijgen gebruiken om hun onderzoeken af te ronden en terug te koppelen aan de organisaties waar ze werkzaam voor zijn. Ondanks dat de opdracht ze veel tijd en energie kost vinden de leerlingen het erg waardevol om aan deze projecten te werken. Aan de slag gaan voor een echte opdrachtgever brengt toch andere verantwoordelijkheden met zich mee, en weten dat je adviezen toegepast worden in de praktijk maakt het extra waardevol!

Wethouder Idema gaf zeer treffend aan dat de wereld waarin onze jongeren opgroeien snel aan het veranderen is. Een open blik over de grenzen is daarbij cruciaal. Je leert immers niet alleen veel over andere landen en andere culturen, maar je leert daarnaast meteen ook veel over jezelf en je eigen omgeving.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact