Nieuws

Nynke Gerritsma, nieuwe rector Cambreur College

By februari 5, 2020februari 15th, 2021No Comments

Nynke Gerritsma, nieuwe rector Cambreur College

In een volle aula stelde mevrouw Nynke Gerritsma zich aan het Cambreurteam voor. Mevrouw Gerritsma is met ingang van 1 februari de rector van Kwadrant Scholengroep, waar het Cambreur College onderdeel van uitmaakt.

Als welkom werd ze toegezongen door Vincent van den Hoven, ondersteund door een zaal vol collega’s. Ze bedankte hem hiervoor met een handdruk die hij beantwoordde met een handkus. Zo heette hij het “Groningse meisje” welkom in het Brabantse.

Mevrouw Gerritsma heeft veel ervaring in diverse organisaties, maar heeft uiteindelijk gekozen voor “de mooiste sector”, het voortgezet onderwijs, de tijd tussen kind en jongvolwassene waar zo vreselijk veel gebeurt. Ze was docent, afdelingsleider en rector. In haar ogen is het doel van een school om een veilig, tweede thuis te bieden, waar een kind kan leren, waar we het kind nieuwsgierig moeten maken en houden.

Als haar taak beschouwt ze het om goed te kijken en te luisteren, om goed onderwijs te faciliteren, waarbij de leerling centraal staat en om invloed te geven aan alle specialisten op de werkvloer.

“We gaan samen op reis en ik verheug me daarop”, besloot Nynke Gerritsma haar eerste toespraak. Een warm applaus was het antwoord van het Cambreurteam.

 

Foto: mevr. H. ten Thije

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact