Nieuws

Verwendag op Cambreur College

By januari 29, 2020februari 15th, 2021No Comments

Verwendag op Cambreur College

Twintig dames krijgen dinsdag een warm ontvangst bij het voorbereidend mbo, waar ze  een dag heerlijk zullen worden verwend. De dag begint met een aantal bewegingsoefeningen onder leiding van docent lichamelijke opvoeding Robin van Sunten en een aantal leerlingen met het keuzevak sport. Bij het spel ‘inhaalbal’ komt het enthousiasme en fanatisme om te winnen al snel naar boven bij de dames. Ook het spel waarbij je een bal in een liggende hoepel moeten rollen leidt tot veel hilariteit.

Daarna worden de gasten door de leerlingen ontvangen in het geheel vernieuwde restaurant en getrakteerd op koffie en een lekkere appelflap.

Rond elf uur is het tijd voor de workshops. De gasten worden in twee groepjes verdeeld. Een groep gaat naar de keuken en het andere groepje naar de workshop handverzorging.

Onder het toeziend oog van docente Lotte zitten vervolgens tien dames tegenover tien leerlingen. De leerlingen masseren de handen van de gasten, verwijderen oude nagellak en voorzien de nagels weer van een fris kleurtje. Ondertussen keuvelen de dames gezellig met elkaar en de leerlingen. Twee vriendinnen Tonny en Joke die elkaar van het koor kennen: “We mochten zelf de kleur van de nagellak kiezen. We vinden het hier heerlijk.” Leerling Kimberly is secuur bezig met de nagels van Joke, maar heeft ook tijd voor een praatje. “Ik vind het heel leuk om dit te doen. Vooral het kennismaken en contact hebben met ouderen is voor mij een pluspunt. Ik wil later ook graag met deze leeftijdsgroep gaan werken.”

In het sfeervolle restaurant staan de keurig gedekte tafels in een carré. Enkele dames zitten al aan tafel met koffie of een sapje onder wie  mevrouw Rams. “Ik vind het tot nu toe erg gezellig zowel met jullie leerlingen als ook onderling. Ze houden ons hier goed bezig. Eerst sporten met een bal waarbij vooral dat drie op een rij met hoepels op de grond in plaats van om onze billen erg leuk was. We hebben al koffie en een traktatie gehad en we hebben samen met de leerlingen makronen gebakken in de mooie, moderne keuken. Die koeken mogen we straks mee naar huis nemen.” Mevrouw Scherders mengt zich in het gesprek: “Ik ben al eens eerder hier geweest met de Zonnebloem een paar jaar geleden. Voor mij als alleenstaande is zo’n dag echt fantastisch. Ik vind de leerlingen hier echt heel netjes, beleefd, hartelijk en behulpzaam. Ik hoop dat ik nog een keer mag komen.”

Leerling Lotte kijkt van achter de bar naar de dames aan tafel.  “Ik ben vandaag vooral gastvrouw. Ik was bij de ontvangst, heb de mensen naar de gym gebracht, laten zien waar de toiletten zijn, van koffie voorzien en geholpen met het maken van de koeken. Maar ook vooral veel contact gemaakt met onze gasten, gesprekjes over ditjes en datjes dat maakt het  zo leuk.”

In de moderne keuken van gebouw B ruikt het heerlijk naar de makronen. Leerling Sude heeft zojuist sandwiches gemaakt voor de lunch. “Onze gasten kunnen kiezen uit twee sandwiches: een met kip, mosterd, sla en tomaten en een sandwich met  makreel, ketchup, sla, tomaat en komkommer. Daarbij krijgen ze ook nog een heerlijk broccolisoepje. Ik houd van koken ik hoop dat ik bij de volgende verwendag weer mag meehelpen.”

Na de heerlijke lunch gaat het groepje met de keurig gelakte nagels koeken maken in de keuken. Het andere groepje laat hun handen en nagels verwennen in het verzorgingslokaal. Na nog een traktatie in het restaurant gaan de gasten rond drie uur weer voldaan naar huis.

Docent Liesbeth Romme is erg tevreden over deze dag die is georganiseerd in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen Dongen. “Met onze nieuwe moderne keuken en het mooi verbouwde restaurant kunnen we nu nog beter voor de dag komen. Onze leerlingen zijn enthousiast en doen het allemaal goed en natuurlijk het belangrijkste, onze gasten genieten echt van zo’n dagje op gebouw B.”

 

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact