Nieuws

Lagerhuisdebatteam maakt verwachtingen meer dan waar!

By januari 29, 2020februari 15th, 2021No Comments

Lagerhuisdebatteam maakt verwachtingen meer dan waar!

Ga er maar aan staan, als opvolgers van Nederlands kampioenen Lagerhuisdebat 2019 de verbale arena ingaan voor een groot publiek met als tegenstanders leden van de gemeenteraad van Dongen! Toch deed de nieuwe lichting Lagerhuisdebaters het uitstekend maandagavond in de hal van het gemeentehuis. Na een masterclass van D’66 statenlid Arend Meijer, die zich een bevlogen gastspreker toonde, gingen de leerlingen van het Cambreur het debat aan met de leden van de gemeenteraad. De stelling “Jongeren die drugs gebruiken zijn asociaal bezig” kwam meteen heel dicht bij de leefwereld van de jongeren. Het echte vuurwerk kwam bij de tweede stelling, “Jongeren moeten op hun 16de kunnen stemmen voor gemeenteraad en Provinciale Staten.” Iedereen die onze Cambreurianen deze avond aan het werk zag kan niet anders dan het eens zijn met deze stelling. De derde stelling, “Euthanasie voor kinderen onder de 12 jaar moet mogelijk worden,” zorgde voor een indrukwekkend debat dat echt ergens over ging. Eens te meer werd duidelijk dat toonzetting bij een debat enorm belangrijk is. De avond werd afgesloten met een spetterend “2 tegen 1 debat,” waarbij Perry Wens het namens de gemeenteraad opnam tegen Anniko en Maartje. Het teamwork van de dames werd geroemd, terwijl ze ook inhoudelijk goed partij boden aan de uitstekkende debater van de Dongense VVD.

Het lijkt wel alsof het Cambreur Lagerhuisdebatteam ieder jaar sterker en sterker wordt. Met de uitstekende adviezen van de jury, die naast Arend Meijer bestond uit wethouder onderwijs Eline van Boxtel en burgemeester Marina Starmans, gaan de leerlingen deze week en volgende week aan de slag, zodat ze komende week op het Provinciehuis in Den Bosch de Nederlandse titel van hun voorgangers met verve kunnen verdedigen.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar de gemeente Dongen, die voor het vierde jaar op rij deze debatavond mogelijk maakt. Het is geweldig om te zien hoe leden van de gemeenteraad en B&W genieten van de inzet en het enthousiasme van onze leerlingen en ze tegelijkertijd kritisch van feedback voorzien, zodat ze nog meer in hun rol kunnen groeien!

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact