Nieuws

Solliciteren kun je leren!

By januari 28, 2020februari 15th, 2021No Comments

Solliciteren kun je leren!

De stageweek van mavo 3 komt steeds dichterbij. In de week voor de carnavalsvakantie verspreiden de leerlingen zich over bedrijven in Dongen en regio om werkervaring op te doen. Tijd voor een goed onderzoek: past dit werk bij me? Wil ik later iets in deze richting gaan doen?

Om in aanmerking te komen voor een stageplaats, moet er wel worden geïnformeerd en gesolliciteerd: iets wat voor veel leerlingen nieuw en spannend is. Tijdens Nederlands wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. Hoe maak je een CV en een sollicitatiebrief? Wat voor vragen kun je verwachten tijdens een sollicitatiegesprek? Wat wil je zelf weten voordat je ergens begint met werken?

De lessenreeks ‘solliciteren’ werd enthousiast ontvangen door de derdejaars en ze hadden ontzettend veel vragen, maar ook al veel anekdotes en tips uit eigen ervaring. Wat extra leuk is, is dat er ter introductie een gastles werd georganiseerd, waarin veel tips en tricks over solliciteren aan bod kwamen.

Arjan Heijdens van gemeente Dongen kwam bij alle klassen een uurtje vertellen over solliciteren. Hij is hoofd P&O en voert jaarlijks meerdere sollicitatiegesprekken. Enthousiast en interactief ging hij met de leerlingen aan de slag. Waar let een werkgever op tijdens een ontmoeting? Waarom begint je sollicitatie al op het moment dat je het terrein op komt rijden? Ook ging hij de klas rond en schudde her en der wat handen. ‘Hoe je een hand geeft, zegt al veel over je,’ legde hij uit. Uiteraard gaf hij de klassen nog veel meer goede sollicitatietips mee, waar ze ongetwijfeld nog veel aan gaan hebben in de toekomst.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact