Nieuws

Leerlingen wagen zich aan de wiskunde-Olympiade

By januari 28, 2020februari 15th, 2021No Comments

Leerlingen wagen zich aan de wiskunde-Olympiade

Op donderdag 23 januari stond de wiskunde-Olympiade weer voor de deur. Ook dit jaar werden er 12 vragen aan de leerlingen voorgeschoteld en mochten de jong-volwassenen laten zien hoe goed ze hierin zijn: acht gesloten en vier open vragen van een erg pittig niveau. Voor de leerlingen uit vwo4 en 5 was het een beproeving van zo’n twee uur lang: ook na deze twee uur waren ze nog druk aan het puzzelen, maar moest het eindschot gegeven worden.
Vorig jaar is er iemand tot de 2e ronde doorgedrongen en dat voor het eerst in 10 jaar: gaat dat dit jaar weer gebeuren ? Natuurlijk zorgde dit voor gezonde druk waar een van de dames wel raad mee wist: die had alle gesloten vragen goed!
Maar meer ga ik nu nog niet verklappen: jullie zullen, net als ik, nog een paar weken op de uitslag moeten wachten.

Maarten van der Burght

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact