Nieuws

Interessante avond voor ouders van pubers

By januari 28, 2020februari 15th, 2021No Comments

Interessante avond voor ouders van pubers

Een zestigtal ouders trotseerde wind en regen op weg naar de drie locaties waar de avond “Uit met ouders” plaatsvond. Op initiatief van de gemeente Dongen en de GGD kregen de aanwezige ouders door een aantal goed ingevoerde sprekers tips over het omgaan met een puber in 2020. Wethouder Petra Lepolder heette iedereen van harte welkom in de aula van het Cambreur, waarna de groep in drieën gesplitst werd. Novadic Kentron in de persoon van Nathalie Roumen sprak over gamen, over voordelen en gevaren. Aydin Akkaya verwelkomde zijn groepen in De Poort en vertelde in rap tempo over de verleidingen en uitwerkingen van alcohol en drugs op pubers, in Den Hamse Bok tenslotte was het thema ID-fraude in combinatie met de horecawet.

Rode draad in de drie waardevolle presentaties: Pubers zijn onzeker, zoekende, hun hersenen zijn nog niet volgroeid. Ouders moeten dus zo duidelijk mogelijk aangeven wat wel en niet geaccepteerd wordt, moeten de grens aangeven. Een puber zal proberen over die grens te gaan, maar kent de grens wel. Zaken bespreekbaar maken, met elkaar in gesprek blijven, dat was bij de drie workshops het advies.

Met name de sprekers van de politie en van handhaving geven aan dat pubers, maar ook vaak ouders niet op de hoogte zijn van het feit dat het overtreden van de horecawet (Nix18) niet alleen gevolgen kan hebben voor de puber onder de achttien, maar ook voor diegene die de alcohol doorgeeft en voor de horecaondernemer. Ook bij het gebruiken van een vals ID zijn zowel de lener als de uitlener strafbaar en kan het tot een strafblad komen.

Een zeer zinvolle avond, met dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Het Cambreur is graag ook volgend jaar weer van de partij.

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact