Nieuws

Een geschiedenisles over WO II door meneer Leemans op het Cambreur

By januari 28, 2020februari 15th, 2021No Comments

Een geschiedenisles over WO II door meneer Leemans op het Cambreur

Voor het vak HACO (havistencompetent) hebben de Cambreurleerlingen van havo 4 een bedrijvenopdracht gekregen, waarbij ze konden kiezen uit de bedrijven Hoppenbrouwers, Van Schijndel metaal en Volckaert. Lalique Schöner, Amber Theuns en Margot Janssens kozen voor Volckaert, omdat de opdracht “hoe kunnen we het leven van een bewoner van Volckaert nog beter maken” het beste bij hen aansloot. De dames vonden het spannend, maar waren toch erg geïnteresseerd, nieuwsgierig en enthousiast. Na alle positieve reacties op hun idee hebben ze het ook uitgevoerd, namelijk een van de bewoners uitnodigen als gastspreker bij een geschiedenisles op school om te vertellen over de Tweede Wereldoorlog. Meneer Leemans van 93 heeft als jongen in de leeftijd van de leerlingen de oorlog meegemaakt in Dongen.

De les is heel goed verlopen, de leerlingen luisterden ademloos naar de verhalen van meneer Leemans. Over de leefomstandigheden in die tijd, de angst om opgepakt te worden en hoe een broer van meneer Leemans gedwongen werd twee jaar in Duitsland te werken. Af en toe maakte hij een grapje om de stilte en de spanning te doorbreken, dat was mooi om te zien. Meneer Leemans wilde er zeker van zijn dat hij het goed deed, want hij had nog nooit voor een klas gestaan. Hij deed het heel goed, want de leerlingen willen hem zeker nog een keer terugzien. Meneer Leemans wilde ook weten of het interessant was en dat was het zeker!

Margot Janssens

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact