Nieuws

Junior Speaking Contest

By januari 20, 2020februari 15th, 2021No Comments

Junior Speaking Contest

Het was voor mij een heel vreemde ervaring die ik niet snel zal vergeten: het Junior Speaking Contest. We kregen hiervoor een opdracht, die vanaf de start al meteen lastig was: het schrijven van een speech!  Het te kiezen onderwerp van onze speech moest te maken hebben met het thema van dit jaar: “Mijn toekomst is nu” . Mijn onderwerp werd  mensenrechten, waarbij ik iets wilde vertellen over kinderen in oorlogstijd en (on)gelijkheid in onze maatschappij. Na heel veel doorstrepen, aanpassen en veranderen had ik eindelijk een speech op papier van zo’n drie minuten. Ik vond het een eer om over deze toch pijnlijke onderwerpen te spreken, om anderen te informeren over de consequenties die deze onderwerpen hebben voor onze generatie en te vertellen dat wij zo snel mogelijk hiermee aan het werk moeten. Toen mijn speech in de klas als beste gekozen werd en ik vervolgens in de aula mijn speech voor een jury moest houden was ik heel erg zenuwachtig. Ik had zoveel stress dat ik halverwege mijn speech niet verder kon…… Gelukkig was de jury wel onder de indruk van mijn woorden en gaven ze mij de kans om het een tweede keer te proberen. Nu ging het heel veel beter en werd ik uiteindelijk zelfs als winnaar gekozen. En dat betekent dat ik binnenkort naar het Speaking Contest in de regio mag gaan om daar nogmaals mijn speech te geven. Ik vond het reuze spannend, maar ben ook super trots dat ik de kans krijg om voor een groter publiek mijn mening te uiten.  Het betekent dat ik mijn stem kan laten horen en me zo een beetje voor de wereld in kan zetten. Dus: als jij ook een keer hieraan meedoet, wees dan niet bang! Vertel wat je vindt en durf je mening te geven. Je doet dit immers, omdat jij het durft en het ook zeker kunt. Zo zet je je in voor een betere wereld!

Eldin, class tvw2B

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
Afname CSPE en flex bb/kb tot en met 19 april Eind datum: 19 apr
Read More

Contact