Nieuws

TTO-leerlingen storten zich in internationaal debat

By januari 13, 2020februari 15th, 2021No Comments

TTO-leerlingen storten zich in internationaal debat

Een niet alledaagse verschijning vandaag op het Cambreur College. De leerlingen van Tvwo-4 gingen vandaag als volleerde staatshoofden het debat met elkaar aan tijdens de Council of the EU-debatten voor het vak Global Studies. De afgelopen twee maanden hebben ze zich ingelezen in het land dat ze vertegenwoordigen, hebben ze kennis opgedaan over de werking van dit orgaan van de Europese Unie en hebben ze kennis genomen van de wijze waarop de verschillende landen tegen het onderwerp van de debatten (een gemeenschappelijk antiterrorismebeleid) aankeken. Nadat eerder deze week alle landen hun “openingsspeech” hadden gehouden was het vandaag zaak om de eigen standpunten zoveel mogelijk voor het voetlicht te brengen. Daarbij moesten ze op zoek naar coalities en een gemeenschappelijke visie op het onderwerp. Bovendien moesten de keurig geklede dames en heren ook nog eens rekening houden met alle regels en bijzonderheden van een debat zoals dat binnen de council of the EU gevoerd wordt. Kortom, een ingewikkelde maar leerzame opdracht. Het fanatisme en enthousiasme spatte er vanaf, zo erg zelfs dat er gevraagd werd of we niet nog wat extra debatten konden houden. De TTO-4-leerlingen mogen trots zijn op de wijze waarop ze zich deze moeilijke materie in korte tijd eigen hebben gemaakt!

 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact