Nieuws

Dongense scholen al meteen succesvol bij de eerste deelname aan First Lego League

By januari 13, 2020februari 15th, 2021No Comments

Dongense scholen al meteen succesvol bij de eerste deelname aan First Lego League

De afgelopen twee maanden hebben leerlingen van J.J. Anspach, De Wegwijzer uit ’s Gravenmoer en het Cambreur College hard gewerkt aan de First Lego League missies die ze voorgeschoteld kregen. Drie combiteams van de drie scholen hebben twee maanden lang gebouwd en geprogrammeerd en nagedacht over de wijze waarop techniek in de praktijk toegepast kon worden. Hierbij werden ze ondersteund door leerlingen uit de bovenbouw van het Cambreur, door hun docenten en door vertegenwoordigers van Peeters Rs, Hoppenbrouwers en Van Schijndel metaal.

Dit alles resulteerde afgelopen weekend in de eerste deelname aan de regiofinale van First Lego League in Tilburg. Voor de leerlingen (en de docenten) stond deze eerste deelname vooral in het teken van leren hoe zo’n finale nu eigenlijk werkt. Des te groter was het enthousiasme toen bleek dat de Dongense teams de “Core Value Award” in de wacht hadden gesleept. De prijs voor de groep die het beste had samengewerkt! Zoals een van de docenten terecht aangaf, wellicht de belangrijkste prijs die we hadden kunnen winnen! Een groot compliment dus voor de leerlingen van  J.J. Anspach, De Wegwijzer ‘s Gravenmoer en het Cambreur College die met veel enthousiasme en inzet dit avontuur zijn aangegaan. Een woord van dank ook aan de vertegenwoordigers van de Dongense bedrijven, omdat hun ondersteuning zeker ook heeft bijgedragen aan dit succes.

Na een lange en intensieve dag kwamen de deelnemers moe maar voldaan en boordenvol ideeën terug naar Dongen, waardoor we zeker weten dat het vervolg nog succesvoller gaat worden!

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact