Nieuws

Duits in de praktijk brengen op de Kerstmarkt in Aken

By december 19, 2019februari 15th, 2021No Comments

Duits in de praktijk brengen op de Kerstmarkt in Aken

Dinsdag 17 december bezocht het cluster Duits van mavo-4 Aken. Het werd tijd om de Duitse taal eens echt in de praktijk toe te gaan passen. En waar kan dat beter dan in een mooie stad helemaal in kerstsfeer. Voor veel leerlingen was dit het eerste bezoek aan een echte Duitse Kerstmarkt.

In de bus werden de eerste beelden voor hun vlog (in het Duits natuurlijk) al opgenomen. Het bezoek aan Aken begon met een stadswandeling door het oude centrum en een bezoek aan de Dom. Daarna moesten de leerlingen in kleine groepjes vragen beantwoorden over de kerstmarkt en een kerstkaart schrijven. Maar er bleef ook nog genoeg tijd over om te shoppen en een hapje te eten. Gelukkig werd de gele M dit keer overgeslagen en proefden de leerlingen de hapjes op de kerstmarkt.

Iedereen heeft ook nog kunnen genieten van de sfeer op de kerstmarkt in het donker, met al die lichtjes en de geur van al het lekkers. Ook zijn er mooie sfeerbeelden gemaakt voor in de vlog. Op de terugweg zat de kerstsfeer er helemaal in en zong iedereen uit volle borst mee met oude kersthits met als hoogtepunt ‘All I want for Christmas is you’. Het was een geslaagde dag! Docente Duits mevrouw Ottevanger is erg nieuwsgierig wat de leerlingen van de vlogs gemaakt hebben.

 

 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact