Nieuws

Onze internationale stage in Turkije

By december 17, 2019februari 15th, 2021No Comments

Onze internationale stage in Turkije

Als TTO-leerling krijg je in de vijfde klas vwo de kans om op internationale stage naar het buitenland te gaan. Bas en Burak hebben ervoor gekozen om naar Turkije te gaan. Omdat ze allebei geïnteresseerd zijn in de advocatuur, hebben ze een week lang met een advocaat mee kunnen lopen om te kijken hoe het is om advocaat te zijn. Alleen in het buitenland zijn en een kijkje te nemen in de keuken van de advocatuur, was voor de TTO-vwo leerlingen een heel bijzondere ervaring waar ze bovendien erg veel van hebben geleerd. Het was voor beiden de eerste keer dat ze naar het buitenland gingen zonder ouders, waardoor ze ook leerden om zelfstandig te zijn. Verder konden beide heren natuurlijk ook veel van de stad (Trabzon) zelf ontdekken. “We leerden veel over de cultuur, het eten, de regels daar en nog veel meer. Zo zijn we ook naar het gerechtshof geweest en hebben we zelfs een aantal rechtszaken kunnen bijwonen.” Zo hebben Burak en Bas echt een goed beeld gekregen van vele aspecten van de advocatuur en van Turkije in het algemeen. “Al met al was het een erg leerzame en vooral ook leuke week!”

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
Afname CSPE en flex bb/kb tot en met 19 april Eind datum: 19 apr
Read More

Contact