Nieuws

Voor het profielwerkstuk op pad

By december 16, 2019februari 15th, 2021No Comments

Voor het profielwerkstuk op pad

Op maandag 18 november zijn wij (Anniko, Ellis, Mirthe, Bas en Burak) naar tbs-kliniek de Kijvelanden geweest voor ons profielwerkstuk. Om een betere indruk te krijgen van het tbs-systeem mochten we op bezoek komen bij deze kliniek in Rotterdam. Nadat we na een lange reis per trein waren aangekomen in de kliniek, moesten we eerst door een strenge security-check. Deze is vergelijkbaar met die op een vliegveld. Eenmaal binnen kregen we eerst een heel interessante presentatie die ons erg heeft geholpen bij ons profielwerkstuk. Na de presentatie was het tijd voor de rondleiding. Tijdens de rondleiding hebben we een goed kijkje kunnen nemen achter de schermen van het tbs-systeem. Gedurende de rondleiding zijn we op veel verschillende plekken geweest. Zo zijn we in de werkplaatsen geweest waar ze onder andere hout bewerken en tuinieren. Dit werk is een belangrijk onderdeel van de maatregel om de patiënten zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op een terugkeer in de samenleving. Omdat deze maatregel ook echt bedoeld is om patiënten terug de samenleving in te sturen, is er in de kliniek een kleine samenleving nagebootst. Zo hebben ze er bijvoorbeeld een sportveld, een supermarkt, een bibliotheek en een begeleide computerruimte. Wat bij ons toch wel de meeste indruk heeft gemaakt is het gesprek dat we mochten voeren met een van de patiënten daar. Hij heeft ons ook zijn kamer laten zien en de ruimte waar ze koken en eten. Al met al was het een zeer leerzame en interessante dag die ons ontzettend heeft geholpen bij ons profielwerkstuk.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact