Nieuws

Biologie-excursie UMC voor vwo-6

By december 10, 2019februari 15th, 2021No Comments

Biologie-excursie UMC voor vwo-6

Donderdag 28 november is het vw6bio-clubje met de dames Moerenhout, Schrover en Oversteeg naar het Universitair Medisch Centrum te Utrecht gegaan.  De dag stond helemaal in het teken van de anatomie met een rondleiding door het Anatomisch Museum Bleulandinum. We hadden geluk met onze gepassioneerde gids die niet alleen over de objecten veel kon vertellen, maar ook zicht bleek te hebben op de hele geschiedenis van wat achter de wereld van het prepareren ligt

Vervolgens konden we vertoeven op de afdeling Anatomie. We kregen een kijkje achter de schermen, hoe preparaten handmatig gemaakt worden. Het hele proces van begin tot eind werd onze leerlingen duidelijk gemaakt. Ze komen erachter dat met veel handwerk en vele verwerkingstappen een preparaat pas gereed is, voordat het onder een microscoop geschoven kan worden.

Tot slot mochten de leerlingen ook kennis maken met een 3D-programma, een onderdeel van een promotie-onderzoek. Hierin wordt beoogd een zodanig programma op te zetten als leermiddel voor bijvoorbeeld studenten geneeskunde of specialisten zoals hand- en voetchirurgen ter bestudering van de anatomie van een hand of voet.

Een zeer geslaagde dag waar de leerlingen enthousiast van terugkwamen. Speciale dank aan mevrouw Verlinde-Schellekens; deze excursie was niet mogelijk geweest zonder het  gulle aanbod  van haar en haar collega’s om deze dag zo voor ons in te vullen.

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact