Nieuws

Sneeuwpret in Bottrop

By december 5, 2019februari 15th, 2021No Comments

Sneeuwpret in Bottrop

Maandag 25 november was het dan zo ver. Mavo 2 mocht als eerste groep ooit gaan snowboarden of skiën in Bottrop Duitsland. Dit was voor sommigen ook de eerste keer op een piste, best wel spannend dus. Met kleine oogjes stonden de leerlingen al vroeg, namelijk al om kwart voor zeven, klaar om met de bus naar Bottrop af te reizen. Terwijl de leerlingen al met enige spanning gezellig aan het kletsen waren, deed een aantal docenten nog een klein schoonheidsslaapje.  Na een lange reis was het nog even spannend toen de bus de berg op moest rijden. Met wat gewiebel en gedraai kwam de bus dan toch de berg op. Eenmaal uitgestapt konden de leerlingen na even wachten eindelijk naar binnen. Voordat hun avontuur in de sneeuw kon beginnen, moesten zij natuurlijk eerst het nodige materiaal hebben. Dit zorgde voor het nodige gestoei met schoenen, ski’s/snowboards en helmen. De leerlingen konden hierna dan eindelijk de piste betreden. Voor velen was dit de eerste keer en dat was ook wel enigszins te zien. Want hoe krijg je nou je ski’s of je snowboard vast? En als dat eenmaal gelukt is, hoe blijf je dan staan? Wanneer ben je eigenlijk klaar om van te berg af te gaan? Daarvoor kregen de leerlingen les van een aantal enthousiaste, soms onverstaanbare, instructeurs. Om de taalbarrière weg te poetsen, speelden de docenten hun rol als tolk. Na wat vallen en opstaan, gelukkig niet te veel, konden de eerste meters gemaakt worden op de piste. Hier ging nog een zalige lunch aan vooraf met onder andere echte Duitse curryworst. Toen de magen weer goed gevuld waren, kregen de leerlingen de tijd om de pistes af te dalen. De ene groep leerlingen oefende nog wat met het maken van bochtjes, terwijl anderen als een raket van de piste afdaalden. Na een poos piste op en piste af gegaan te zijn kwam er dan toch een einde aan het sneeuwavontuur. De leerlingen zochten moe en voldaan weer een plekje in de bus voor de terugreis. Eenmaal onderweg bleek dat er toch nog een groot aantal leerlingen was met nog voldoende energie om ook van deze busreis weer een feestje te maken. Na een lange busrit met een aantal files kwamen de leerlingen weer veilig aan op school. We kunnen met zijn allen terugkijken op een mooie en geslaagde dag met uitdagingen voor iedereen.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact