Nieuws

Een betere wereld begint bij jezelf!

By december 2, 2019februari 15th, 2021No Comments

Een betere wereld begint bij jezelf!

Onderwijs inspireert. Niet alleen docenten inspireren, maar ook leerlingen inspireren! Casper, Jur, Rens, Emmeke, Eldin en Guusje werkten een aantal weken geleden bij het vak aardrijkskunde aan een project over duurzaamheid. Geïnspireerd door deze activiteit besloten ze dat duurzaamheid best nog wel wat meer aandacht op onze school mocht krijgen. Ze gingen aan de slag en bedachten een leuke en leerzame activiteit voor leerjaar 1 havo en vwo. Op vrijdag 29 november gaven ze 5 gastlessen over klimaatverandering en duurzaamheid. Na een inleiding, waarbij ze als echte docenten de voorkennis boven water haalden, gaven ze een korte theoretische uitleg over oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Vervolgens bespraken ze samen met de brugklasleerlingen wat zij zelf konden doen voor een duurzamere aarde.

Vervolgens was het tijd voor actie. In de gymzaal hadden de docenten in spe drie spelvormen uitgezet die met duurzaamheid te maken hebben. Zo streden teams tegen elkaar in een echte afvalestafette, werd het brein geactiveerd met een letterspel over duurzaamheid en konden leerlingen bij basketafval testen hoe goed ze met afvalverpakkingen konden mikken op de basket en daaronder geplaatste afvalbakken.

Eigenaarschap is een van de kernwaarden van onze school. Emmeke, Guusje, Eldin, Casper, Jur en Rens hebben op jonge leeftijd al aangetoond dat ze hier ruimschoots over beschikken. Ze hadden een plan en hebben dit volledig zelfstandig opgezet en uitgevoerd. Daarnaast laten ze zien dat de aarde en onze leefomgeving hen aan het hart gaat, iets waar de wereld heel veel behoefte aan heeft. Een heel groot compliment voor deze toppers is dan ook op zijn plaats!

En voor diegene die denken dat dit initiatief eenmalig is…. natuurlijk niet! Want na deze dag gaan de 6 Tvw2b leerlingen met de docenten LO aan de slag om een plan te maken voor een nieuw schoolplein waar duurzaamheid en bewegen centraal staan. We zijn nu al reuze benieuwd naar het resultaat.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact