Nieuws

Bezinningsdagen mavo-3

By december 2, 2019februari 15th, 2021No Comments

Bezinningsdagen mavo-3

Woensdag tot en met vrijdag (27-29 november) waren de mavo-3 leerlingen op bezinningsdagen in de Loonse en Drunense duinen. De eerste dag werden de klassen gemixt en in groepjes verdeeld. Daarna aan de leerlingen de taak om elkaar beter te leren kennen.

Vervolgens was er een sportieve teamchallenge, waarbij er hard werd gestreden om de  fantastische prijs: een lolly! Na het eten waren er diverse workshops zoals:  Haka yoga, jongleren, bootcamp, mandala tekenen en didgeridoo spelen. De  afsluiting was een moordspel. Diverse docenten werden verdacht van moord en bleken het nog gedaan te hebben ook.

De tweede dag begon met toneel en een heftige film. Na de lunch hadden de leerlingen  een buitenactiviteit: kennis, kunde, krachtspel. Samenwerken was een must om veel punten te halen. ’s Avonds was er het emotionele ‘over de streep’ wat veel begrip voor elkaar opleverde. Na een heerlijke frikandel speciaal werd de avond afgesloten met een kampvuur. Op de laatste dag waren de oogjes klein en was het tijd om terug naar huis te fietsen.

Alle dagen hebben de leerlingen tijd gehad om diverse keren samen te bezinnen. In de inmiddels vertrouwde groepjes werden diverse vormen aangereikt om dat ook te doen.

Begeleiders, organisatoren en leerlingen kijken terug op uiterst waardevolle dagen, waarbij onze kernwaarden SAMEN en THUIS zeker een hoofdrol speelden.

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact