Nieuws

Bezinningsdagen havo-4

By december 2, 2019februari 15th, 2021No Comments

Bezinningsdagen havo-4

Een traditie van onze school: In het voorexamenjaar gaan leerlingen drie dagen uit de schoolse setting om na te denken over een aantal thema’s. Op dinsdag 19 november vertrokken we met 103 havo-4-leerlingen naar Someren. Nadat de leerlingen bepaald hadden wie boven en wie onder in het stapelbed zou slapen, ontdekten de leerlingen in welk groepje ze ingedeeld waren. Met dit groepje van 10 of 11 leerlingen en een begeleider zouden ze het inhoudelijke programma gaan volgen. De thema’s die met verschillende opdrachten en met gesprekken aan de orde kwamen waren relaties in de brede zin van het woord, keuzes maken en verlieservaringen. Begeleiders en leerlingen hebben zichzelf open opgesteld en in alle eerlijkheid over deze thema’s van gedachten gewisseld. Leerlingen waren onder de indruk en de begeleiders hadden geen klachten over de inzet van hun groepje.

Waar ook geen klachten over waren, was het eten. De kookstaf heeft de drie dagen voor voedzame en lekkere maaltijden gezorgd: uitgebreide lunches en driegangendiners. Naast het sterken van de inwendige mens en de mens met zijn/haar gevoelens en gedachten, was er ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Wandelen, voetballen, boksen, aanschuiven bij het kampvuur, zich terugtrekken op de kamer, karaoke, disco: mogelijkheden om de thema’s te laten bezinken en een plekje te geven. Een bijzondere wijze waarop dit gebeurt is bij de meditatie, waarmee leerlingen facultatief de dag kunnen beëindigen. Maar liefst vijftig leerlingen deden dit de eerste dag, wat heel bijzonder was!

Dankbaar kijken we als organisatie terug op de groep en de dagen. We denken, dat de leerlingen dat ook doen!

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact