Nieuws

Denk niet in geld

By november 26, 2019februari 15th, 2021No Comments

Denk niet in geld

Maandag zijn de Carrièredagen weer begonnen op gebouw B.  De eerste dag start altijd met een ontmoeting met oud-leerlingen van het voorbereidend mbo. Dit jaar waren dat er elf die achter een lange tafel aan de derdejaars vertelden, wat ze na het voortgezet onderwijs hadden ondernomen.

Fotograaf Babet Trommelen kreeg in 2015 de prijs ‘leukste ondernemer van Dongen’, vier jaar na haar afstuderen op gebouw B. Ze vertelde de leerlingen niet te denken in kilometers of geld. “Een opleiding hoeft niet dichtbij te zijn en voor een stage is het geld niet het belangrijkste. Belangrijk is dat je een opleiding kiest waar je het meeste kunt leren. Een opleiding die je verder helpt en voor jou aantrekkelijk is, hetzelfde geldt voor een stage. Die kan in Breda, Rotterdam of in Groningen zijn.  Als jij je er maar prettig voelt en het gevoel hebt dat te leren waarvoor je voor deze opleiding hebt gekozen.”

Sijmen Doorakkers vertelde over zijn opleiding op de sportacademie. “Het eerste jaar deden we erg veel aan sport, maar nu in de tweede ben ik vooral bezig met coachen, anderen laten bewegen en dan vooral gericht op kinderen.”

De derdejaars stelden nog veel vragen en kregen uitleg over het verschil tussen een BOL- en een BBL-opleiding.  Velen hadden zondag de open dagen van het ROC in Tilburg bezocht, maar om nu al precies te weten wat ze wilden worden, was voor de meesten nog een stap te ver. Inspiratie hebben ze na al die verhalen van de oud-leerlingen in ieder geval wel opgedaan. Deze ochtend werd duidelijk dat je met het voorbereidend vmbo meer kunt dan de meesten denken!

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact