Nieuws

Cambreurleerlingen geven sportlessen op Achterberg

By oktober 31, 2019februari 15th, 2021No Comments

Cambreurleerlingen geven sportlessen op Achterberg

Onder leiding van Robin van Sunten leren vmbo- en mavoleerlingen binnen het keuzedeel Sport en Bewegen, hoe ze zelf les kunnen geven. En hoe leuk en zinvol is het om dit dan ook echt in de praktijk te kunnen brengen?

Deze lessen worden goed voorbereid. Wat is het doel van de les? Wat past bij de leeftijd? Welk niveau is haalbaar? Hoe sta ik zelf voor de klas? Hoe leg ik contact met de jongere leerlingen? Hoe houd ik het veilig en toch uitdagend?

Op het Cambreur wordt de les eerst geoefend, de leerlingen geven elkaar feedback en verbeteren hun plan. Daarna de proef op de som: de vmbo-leerlingen starten op Achterberg, de mavoleerlingen sluiten aan en zijn welkom op Noorderpoort. Zij geven zelfstandig hun gymles en moeten flexibel inspelen op wat er tijdens een les gebeurt.

Het Cambreur heeft voor dit keuzedeel een unieke samenwerking met het mbo: Leerlingen hebben namelijk de kans om drempelloos in te stromen bij de opleiding Sport en Bewegen als ze aan een aantal criteria hebben voldaan. Een prima vooruitzicht als je later in de sport, bij defensie of bij andere verwante sectoren aan de slag wil.

 

 

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact