Nieuws

Nynke Gerritsma benoemd tot rector Kwadrant Scholengroep

By oktober 29, 2019februari 15th, 2021No Comments

Nynke Gerritsma benoemd tot rector Kwadrant Scholengroep

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Nynke Gerritsma benoemd tot rector van Kwadrant Scholengroep, waaronder het Cambreur College in Dongen en het Hanze College in Oosterhout vallen. Op dit moment is zij rector van het St-Gregorius College in Utrecht. Nynke start haar nieuwe functie op 1 februari 2020. Zij volgt Titus Frankemölle op die sinds 1 mei rector is van ’t Ravelijn in Steenbergen en het ZuidWestHoek College in Ossendrecht en al eerder van het Mollerlyceum in Bergen op Zoom.

Nynke Gerritsma startte haar loopbaan in 1989 als beleidsonderzoeker bij Stichting Kerk en Wereld in Driebergen. Tussen 1990 en 1993 werkte Nynke als beleidsmedewerker aan de Faculteit der Letteren aan Rijksuniversiteit Groningen met beleidsgebieden onderwijs en internationalisering. Tot eind 2002 was zij trainer, jeugdwerker en projectleider voor diverse kerkelijke instanties.

Nynke begon haar loopbaan in het voortgezet onderwijs als docent geschiedenis in 2001 aan vmbo-t De Krijtenburg op Vlieland. Vanaf 2005 ging ze lesgeven op de Vrijeschool De IJssel VO in Zutphen waar ze in toenemende mate leidinggevende functies bekleedde. Na een fusie in 2010 met de tweede vrijeschool in Zutphen werd ze conrector onderwijs en personeel aldaar. Tussen 2012 en 2015 was Nynke directeur van het Vechtdal College in Hardenberg, waarna zij rector werd van het St-Gregorius College in Utrecht.

Nynke Gerritsma studeerde tot juni 1989 geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde in 2002 de lerarenopleiding geschiedenis aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden af. Naast haar werk heeft Nynke meerdere opleidingen gevolgd op het gebied van leiderschap, personeel en financiën. Naast haar betaalde werk is ze bestuurlijk actief in kerk en maatschappelijke organisatie als vredesbeweging en vluchtelingenwerk.

Nynke Gerritsma is 55 jaar, geboren in Emmeloord. Zij is moeder van een zoon (27 jaar) en een dochter (23 jaar). Samen met haar partner woont ze in Schalkwijk.

 

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact