Nieuws

Anspach, Wegwijzer en Cambreur samen aan de slag in First Lego League

By oktober 22, 2019februari 15th, 2021No Comments

Anspach, Wegwijzer en Cambreur samen aan de slag in First Lego League

Je hebt technisch lego, je bouwt met een groep je eigen robotje, je programmeert dit zelf en traint hiermee intensief en je voert hiermee tijdens een wedstrijd zoveel mogelijk opdrachten uit. Handigheid, snelheid, samenwerking zijn criteria, waarop de teams beoordeeld worden. Dit is in het kort wat de First Lego League inhoudt.

Uniek hierbij is dat Dongen drie teams geformeerd heeft die bestaan uit leerlingen van twee basisscholen (J.J. Anspach en de Wegwijzer) en onderbouwleerlingen van mavo, havo en vwo van het Cambreur. Gecoacht worden deze drie groepen door leerlingen uit de bovenbouw, docenten uit PO en VO en experts uit het werkveld.

Meteen na de herfstvakantie start dit First Lego League Dongen project. De regionale finaledag is op 11 januari in Tilburg. Vanaf woensdag 23 oktober zullen de leerlingen iedere twee weken tussen 13.30 uur en 15.00 uur samenkomen op het Cambreur College om met hun team aan de slag te gaan ter voorbereiding op de finale. In de tussenliggende weken bouwen en programmeren de leerlingen zelfstandig op hun eigen school.

 

Waarom dit initiatief?

Techniek neemt een steeds belangrijkere positie in binnen onze hedendaagse maatschappij. Vanzelfsprekend willen de drie deelnemende scholen met hun onderwijs graag aansluiten bij deze ontwikkelingen. Bovendien heeft een samenwerking tussen primair en voortgezet onderwijs alleen maar voordelen. En niet in de laatste plaats: het is gewoon ontzettend leuk.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact