Nieuws

Europese Dag van de Talen

By oktober 10, 2019februari 15th, 2021No Comments

Europese Dag van de Talen

Op donderdag 3 oktober bezochten de  TTO leerlingen van klas 3 in het kader van de Europese Dag van de Talen een aantal basisscholen in de regio.  De groepsleerkracht mocht even pauze nemen en de TTO-ers namen de klas over om een actieve Engelse les te geven. Omdat het de volgende dag dierendag was, waren de activiteiten in deze Engelse met name gericht op allerlei woorden die met “animals” te maken hadden. Wat voor dieren kun je vinden in de dierentuin en op de boerderij?  En wat voor dieren vind je met name in het water? De woorden moesten goed onthouden én goed gespeld kunnen worden omdat er vervolgens allerlei raadsels voorbij kwamen en er ook nog een woordbingo werd gespeeld. De Cambreur leerlingen spraken tijdens hun les natuurlijk alleen maar Engels en  veel  groep 8 leerlingen waren verbaasd over het feit dat ze toch precies begrepen wat er van hen verwacht werd tijdens de les.  Hebben onze TTO leerlingen wellicht met deze activiteit ontdekt dat er een heuse teacher-to-be in hen schuilt? Of zijn de groep 8 leerlingen de toekomstige eerste klassers van het Cambreur College, misschien wel op de TTO-afdeling? Geen probleem! Want de leerlingen van de basisschool hebben met deze lesjes beslist ontdekt dat ze een vreemde taal al heel snel kunnen verstaan en zelfs een beetje kunnen spreken.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact