Nieuws

Wat doe jij zelf om Global Warming te voorkomen?

By oktober 3, 2019februari 15th, 2021No Comments

Wat doe jij zelf om Global Warming te voorkomen?

Dit was een van de vele vragen die de leerlingen van klas TVw2b uitwisselden met leerlingen op de Bunts Sangha’s  Shetty International school in Mumbai. Via het Prowise touchscreen was 1 oktober de dag voor de eerste videoconferentie tussen Mumbai en Dongen.

Bij eerdere lessen  Geography waren de Cambreurleerlingen al samen met hun docente mevrouw Ten Thije in de Global-warmingproblematiek gedoken en hadden zij in groepjes ieder met een eigen C-thema ( Causes – Consequences – Comparison – Control – Choices) een aantal vragen voorbereid om aan de Indiase leerlingen te stellen. Vanwege het tijdverschil met India zou dit unieke contact al om 8.00 uur beginnen, helaas zorgden wat technische problemen ervoor dat de leerlingen, die toch wel een beetje gespannen voor het lokaal stonden te wachten, pas een half uur later konden beginnen. Na een wat schuchtere kennismaking met zelfs enige woorden in het Hindi werden over en weer goede vragen gesteld. Eén groepje Cambreurleerlingen sprong er wel uit met een op school zelfgemaakt filmpje, waarin zij al zingend en dansend kritische opmerkingen uitten in een door henzelf geschreven tekst over de aanpak van de Global-warmingproblematiek. Chapeau!

Tijdens de Geography-lessen wordt er de komende tijd nog verder gewerkt aan dit project en zal het contact met de leerlingen in India ongetwijfeld versterkt worden: er staat in ieder geval al een datum voor een volgend videocontact in de agenda.

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact