Nieuws

ONZE GEZELLIGE SPORTIEVE REIS IN OOSTENRIJK VOOR LEERLINGEN UIT H5/V6

By oktober 1, 2019februari 15th, 2021No Comments

ONZE GEZELLIGE SPORTIEVE REIS IN OOSTENRIJK VOOR LEERLINGEN UIT H5/V6

De outdoorreis Oostenrijk 2019 zit er op! Na een inspannende week doen een aantal leerlingen verslag.

Maandag:
Lekker vroeg opstaan en op naar de gezamenlijke kamer voor ontbijt. Daarna met z’n allen naar het basiskamp om vervolgens in twee groepen op te splitsen. Klimmen en canyoning, dat deden we deze dag en echt, wat was dat leuk!

Robin en Michelle

Dinsdag:
Vandaag begonnen we zoals altijd met de groep in tweeën te splitsen. De ene groep ging mountainbiken, de andere raften. Bij het mountainbiken werd die groep ook in tweeën gesplitst: de snelle en de langzamere groep. Uiteindelijk (ongeveer halverwege) stopten we op het beginpunt van het raften. Hier had je een keuze: Verder de berg op of terug naar de start. Verder de berg op was enorm zwaar, maar het was het allemaal waard!! Het afdalen was namelijk enorm vet!! Uiteindelijk (na zo’n 1 a 2 uur) kwam de “berggroep” terug bij de start waar de andere groep hen op zat te wachten Na het mountainbiken hadden we even pauze en daarna gingen we raften. We kregen allemaal een wetsuit en een zwemvest aan. Er waren 4 boten, 3 voor 4 personen en 1 boot voor ongeveer 8 personen + een instructeur. Vooraan de stoet voer ook een instructeur in een kano. Als de boten dicht bij elkaar in de buurt kwamen, probeerde iedereen elkaar nat te spetteren met behulp van de peddels. Ongeveer op de helft van de tocht was een diep stuk waar je je boot om kon kiepen en daarna er weer terug in proberen te komen (dit was zeker niet makkelijk). Op een gegeven moment stopten we bij een houten brug die ongeveer 6 meter hoog was, we mochten hier vanaf springen. Toen bijna iedereen er een aantal keer vanaf was gesprongen gingen we onze tocht verder afmaken richting de eindbestemming waar we ons weer konden omkleden. Volgens ons vond iedereen het een leuke en geslaagde dag. Wij vonden dat in ieder geval wel.

Daniël en Bram

Woensdag en donderdag:
Vandaag stond de wandeling naar boven op de berg ons te wachten. Vol goede moed pakte iedereen zijn spullen in en begonnen we te wandelen op de smalle bergpaadjes. Na de steile klim van haarspeldbochten, stenen en boomwortels splitste de groep zich in tweeën voor het laatste stuk omhoog. Een deel ging verder de berg op naar het hoogste punt en een deel nam het pad om de berg. Deze laatste groep genoot van wilde blauwe bessen, de bergen en gave wolken om hen heen, terwijl de andere groep verder de top opklom. Eenmaal boven werd deze groep getrakteerd op een adembenemend uitzicht. Het was een hele tocht, maar dit was het allemaal waard. Naar boven duurde lang, maar naar beneden ging dankzij de grasglijbaan een stuk sneller. Op de weg omlaag voegden de groepen zich weer samen en liepen we verder naar ons slaapplekje. We maakten er nog een gezellige avond van, maar waren bang voor de spierpijn van morgen. Donderdag 26 september, vroeg in de ochtend, stonden we weer fris en fruitig (met een beetje spierpijn) op. Na het ontbijt begonnen we aan het laatste stuk naar beneden richting basiskamp waar ‘s middags paintballen op de planning stond. Na het op afstand beschilderen van elkaars kleding heeft team blauw deze veldslag gewonnen. Het was een zeer uitputtende week, maar ook heel gezellig. Nadat de koffers in de bus gezet waren, wachtte een lange nachtelijke busreis naar huis.

Inge, Linda en Mirthe

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact