Nieuws

Verrassend vwo dag 3, 4 en 5

By september 30, 2019februari 15th, 2021No Comments

Verrassend vwo dag 3, 4 en 5

Na een inleiding op wetenschap door Adriaan ter Braack en een dag vol debat en wiskunde gingen de vwo 1 en tvwo 1 leerlingen op woensdag verder met het thema vluchtelingen. De vwo-leerlingen kregen een drie uur durende gastles voorgeschoteld van journalist, striptekenaar en oud-Cambreuriaan Jules Calis die kwam vertellen over zijn ervaringen in Libanon, Afghanistan, Duinkerken en Mali. Jules nam de leerlingen middels opdrachten en gesprekken mee in de wereld van de vluchteling, waarbij leerlingen zichzelf in moesten leven in de rauwe werkelijkheid van het ontvluchten van conflictgebieden. Een indrukwekkende dag met verhalen van Jules en van enkele leerlingen, aangevuld met de praktijk van journalistiek en striptekenen.

De donderdag stond voor de klassen vw1a en tvw1b in het teken van teambuilding, waarbij de klassen tegen elkaar streden tijdens verschillende activiteiten. Er werd gestart met een estafetterace op een heuse stormbaan. Tijdens de 2e activiteit werd er in groepjes een zo hoog mogelijke toren gebouwd van lekkere spekjes en satestokjes. Na het spelen van een Cambreurquiz waarbij alle leerlingen door het gebouw holden om de antwoorden te verzamelen sloten we de dag buiten af met het spannende spel “levend stratego.” De conclusie van deze actieve dag was dat beide klassen ontzettend goed kunnen samenwerken, iets dat erg knap is omdat ze elkaar pas een maand kennen! Beide klassen kregen daarom een dik compliment en een lekkere plak cake met slagroom om de dag af te sluiten.

De vrijdag stond in het teken van Europa en de Europese Unie. Leerlingen uit vwo 5 en 6 gingen samen met twee docenten en met de leerlingen van vwo1a en tvwo1b aan de slag met het thema Europese Unie. Allereerst moesten de leerlingen natuurlijk uitzoeken wat de Europese Unie nu eigenlijk is, en dat blijkt al best ingewikkeld te zijn. Vervolgens vertegenwoordigden de leerlingen in groepjes verschillende landen en moesten ze met elkaar aan de slag gaan om grote Europese problemen op te lossen. En ze kwamen er al snel achter dat dit toch niet zo eenvoudig is als het soms wel lijkt. Hierbij kwamen gelukkig de debatoefeningen van afgelopen dinsdag goed van pas.

Al met al was het een bewogen week vol met activiteiten voor onze nieuwe vwo’ers. De leerlingen van vwo-bovenbouw en alle docenten van het vwo-team hebben hun uiterste best gedaan om een mooi programma vorm te geven waardoor de leerlingen zich nog meer thuis voelen op het Cambreur-vwo en tegelijkertijd al meteen een goed beeld hebben gekregen van enkele zaken die hen de komende jaren te wachten staan.

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact