Nieuws

Hersenkrakers bij de getallenwereld in de week van verrassend vwo!

By september 26, 2019februari 15th, 2021No Comments

Hersenkrakers bij de getallenwereld in de week van verrassend vwo!

Op dinsdag 24 september gingen de klassen vw1a en Tvw1b aan de slag in de wereld van getallen.

Allereerst werd er een uur allerlei soorten getallen uitgelegd door meneer Smits of mevrouw Kavelaars: de even en oneven getallen, machten en decimale getallen kwamen aan de beurt, maar ook de lastigere (priemgetallen, palindroom en Fibonacci) bleven niet achter. De leerlingen maakten via een work sheet aantekeningen die ze later op de dag nodig hadden.

Vervolgens ging de 1e ronde van slag: de leerlingen moesten in gekozen groepjes 10 opdrachten maken in 45 minuten. Dat lijkt meer dan genoeg tijd, maar dat was het zeker niet: maar één groepje had binnen de tijd alle opgaven af.

Daarna kwam het middagprogramma en dat speelde zich af in de gymzaal. In de gymzaal? Wiskunde? Jazeker, ook al vinden wiskundigen, dat ze het mooiste vak op school geven, ook zij vinden beweging belangrijk.

In de 2e ronde werd er nog niet gelopen: toen werd er een kruiswoordpuzzel opgelost waarbij ze in twee groepjes toch weer samen moesten werken. Het lijkt ingewikkeld en dat was het ook.

Tenslotte konden in de 3e ronde de remmen los: een heuse estafette! De leerlingen moesten de vragen bij hun begeleider ophalen, maar dan wel aan de andere kant van de zaal. Daar moest hij ook weer nagekeken worden en de volgende vraag worden opgehaald. Kortom, de leerlingen renden op en neer en sprongen over de banken: een prachtig gezicht!

De leerlingen waren dit jaar erg gedreven om de 1e prijs in ontvangst te nemen: een sleutelhanger in de vorm van “pi” en het was dus ook niet een verrassing, dat het een erg spannende strijd zou worden. Tenslotte was er uit iedere klas één groepje die de felbegeerde prijs in de wacht had gesleept.

Wij willen via deze weg nog eens alle leerlingen uit deze 2 klassen bedanken voor hun gedreven inzet, maar vooral ook de leerlingen uit (T)vwo-4 die hebben geholpen deze dag tot een succes te maken!

 

De wiskundeleraren

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact