Nieuws

Verrassend vwo van start

By september 24, 2019februari 15th, 2021No Comments

Verrassend vwo van start

Afgelopen maandag was het weer zo ver, het begin van de eerste breakweek van dit schooljaar. Na een succesvolle eerste editie werd ook dit jaar het programma verrassend vwo voor leerjaar 1 vwo en 1 tvwo vormgegeven. Het thema van de eerste dag was wetenschap. Klas vwo1a kreeg allereerst college van Adriaan ter Braack, een wetenschapsjournalist. Adriaan had flink wat proefjes voorbereid om die vervolgens via een wetenschappelijke manier te verklaren. De proefjes waren een simpele manier om toch best complexe theorieën uit te leggen. De andere klas, tvwo1b, ging aan de slag om een ‘kreukelzone’ te maken voor een ei, de zogenaamde “egg challenge.” De bedoeling was om het ei op het einde van de dag van 15 meter hoogte te laten vallen en deze zou dan nog heel moeten blijven. De constructies om het ei te beschermen werden gebouwd met onder andere bubbeltjesplastic, watjes en een plastic zak. Halverwege de ochtend wisselde het programma en ging vwo1a aan de slag met de “egg challenge” terwijl tvwo1b college kreeg van Adriaan ter Braack. Toen beide groepen klaar waren was het natuurlijk zaak om alle constructies daadwerkelijk te gaan testen. Het trappenhuis van gebouw A werd in beslag genomen en alle ontwerpen werden van de tweede verdieping naar de kelder gegooid! Er zaten een paar hele mooie constructies tussen, wat de taak van de jury om het beste en mooiste ontwerp tot winnaar uit te roepen niet gemakkelijk maakte. Al met al was het een zeer interessante, leerzame en vooral leuke eerste dag van de verrassend vwo week!

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact