Nieuws

Zertifikat Goethe

By september 19, 2019februari 15th, 2021No Comments

Zertifikat Goethe

Op vrijdag 13 september vond – onder luid applaus van afdelingsleiders dhr. Thielen, mw. Schade en geslaagden – de feestelijke uitreiking Zertifikat Goethe B1 en B2 plaats. In het vorige schooljaar is een select groepje leerlingen tijdens en buiten de reguliere lessen voorbereid op het behalen van dit ‘plusdocument’. Het Zertifikat Goethe B1 of B2 kan van pas komen bij verdere opleiding, beroep of gewoon tijdens de vakantie. Iemand die zijn talen spreekt is nog steeds erg gevraagd op de arbeidsmarkt! Op onze school vinden wij het dus belangrijk dat leerlingen ‘plusdocumenten’ behalen.

Van de elf kandidaten wisten uiteindelijk 9 kandidaten de vier examenonderdelen lezen, luisteren, schrijven en spreken met goede tot uitstekende resultaten af te sluiten. 2 kandidaten kwamen helaas een paar puntjes tekort bij één van de onderdelen om het Zertifikat te mogen ontvangen (eis: minimaal 60% goed voor elk onderdeel). Zij ontvingen deelcertificaten voor de andere prima afgesloten onderdelen. Ook deze deelcertificaten kunnen in de toekomst van waarde zijn.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact