Nieuws

Havoleerlingen aan de slag met echte bedrijfsopdrachten

By september 16, 2019februari 15th, 2021No Comments

Havoleerlingen aan de slag met echte bedrijfsopdrachten

In het kader van het vak haco gaan de Cambreurleerlingen uit havo4 aan de slag met drie opdrachten die ze van drie bedrijven en instellingen hebben gekregen. Hiertoe bezochten ze Van Schijndel, Hoppenbrouwers en de Volkaert. Op zich is het al interessant om een rondleiding te krijgen in een metaalbedrijf in werking, te zien hoe een lasersnijder werkt en te horen wat de mogelijkheden van plaatstaal zijn. Nog leuker is het om dan zelf een product te ontwerpen van datzelfde materiaal. Bij Hoppenbrouwers mochten de leerlingen zelf een lampje maken, kregen ze zicht op wat het bedrijf doet en wordt het hun opdracht om na te denken over de beste manier om jongeren tussen 14 en 20 te bereiken. Bij de Volkaert spraken de leerlingen met enkele bewoners. Zij gaan nadenken over verbeterpunten en concrete voorstellen doen.

Bij deze echte opdrachten moeten de leerlingen dat wat ze tijdens de hacolessen geleerd hebben ook daadwerkelijk in de praktijk brengen: informatie opzoeken, samenwerken, brainstormen, plannen, zaken op papier zetten en presenteren.

Docenten Sandra Akkermans, Marianne Bertens en Karlijn Vlaardingerbroek hebben er alle vertrouwen in dat er net als vorig jaar creatieve, doordachte en originele ideeën gepresenteerd zullen worden.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact