Nieuws

Cambreur College gastheer NK Wielrennen Junioren 2019

By juli 1, 2019februari 15th, 2021No Comments

Cambreur College gastheer NK Wielrennen Junioren 2019

In het weekend van 22 en 23 juni jl. was Dongen even het middelpunt van de Nederlandse junioren wielerscene. Op deze twee zonovergoten dagen werd namelijk in Dongen gestreden om de rood-wit-blauwe trui, het Nederlands Kampioenschap voor Nieuwelingen, Junioren en Elite zonder contract. In deze laatste categorie was zelfs meervoudig schaatskampioen Sven Kramer van de partij, die liet zien ook een aardig rondje te kunnen fietsen.

Het Cambreur College ontving die dagen de deelnemers en gaf ze de gelegenheid om zich om te kleden en te douchen. En ook gaf het C-gebouw, met Eric Welling als trotse beheerder, ruimte en gelegenheid om de verkeersleiders en politie hun instructie voor die dag te geven.

De deelnemers aan de wedstrijden namen familie en kennissen mee, welke met tent en camper het veld voor het B-gebouw omtoverden tot wat later werd genoemd “de Cambreur Camping”. De gezelligheid straalde ervan af!

Daarnaast verzorgden o.a. leerlingen van het Cambreur het smeren van de AH-lunchpakket-ten voor alle vrijwilligers, dat waren ca 250 pakketten!

Maar het meest in het oog springend waren de rondemissen (Silkie en Marie-Claire) en zelfs een rondeboy (Sven) die de verschillende starten en huldigingen kleur gaven. Tot vijfmaal toe werden er nationale kampioenen gehuldigd en moesten zij de bloemen overhandigen naast de wethouder en de KNWU-vertegenwoordiger. Best spannend, want er staan veel mensen te kijken en de pers was met veel camera’s aanwezig.

Onze dames en heer hebben het echter geweldig gedaan en kregen veel lof van de omstanders. Kortom, het Cambreur College heeft zich flink laten zien dat weekend.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact