Nieuws

Dubbele excursie voor eerstejaars vmbo

By juni 21, 2019februari 15th, 2021No Comments

Dubbele excursie voor eerstejaars vmbo

Een kijkje in de wereld van de meest bijzondere reptielen ter wereld en zelf uitvinden hoe je een kettingreactie gaande houdt. De eerstejaars van het vmbo gingen op een dubbele excursie. Verdeeld in twee groepen bezochten zij het reptielenhuis ‘Aarde’ en de technische werkplaats ‘De Uitvindfabriek’. Bij de Aarde waren bijzondere, tropische reptielen, insecten en amfibieën te zien. Het bleef niet alleen bij kijken, ze mochten ook een aantal dieren voeren en als hoogtepunt een python om de nek nemen.

Bij De Uitvindfabriek stond alles in het teken van een kettingreactie bouwen. Na een korte instructie moesten de leerlingen ervoor zorgen dat hun onderdeel in beweging kwam en dat deze beweging door bleef gaan tot het onderdeel van de andere groep. Door middel van hefbomen, buizen, balletjes, planken en ingewikkelde constructies is het de groepen gelukt om de hele kettingreactie te laten bewegen. Een dubbele excursie met dubbel veel plezier.

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact