Nieuws

Bezoek struisvogelfarm

By juni 12, 2019februari 15th, 2021No Comments

Bezoek struisvogelfarm

Vrijdag 24 mei zijn we naar een struisvogelfarm gegaan in Tilburg. Ja, een struisvogelfarm!
Eenmaal aangekomen werden we hartelijk ontvangen met thee/koffie en een struisvogeleierkoek.
Onder het genot hiervan hebben we informatie gekregen over de struisvogel en natuurlijk zat hier een biologie-opdracht bij (school after all). De boer kon ons vervolgens veel vertellen over het reilen en zeilen van een struisvogelfarm. Ze leveren struisvogelvlees en exporteren de eieren naar België. De boer liet daarnaast ook allerlei producten zien, een jas, tas en riem gemaakt van het leer. Niet bepaald een koopje, want zo’n jasje kost al gauw zo’n 400 euro.

Uiteindelijk mochten we dan rondlopen op de boerderij. Voor zover het kon de struisvogels aaien, voeren en natuurlijk foto’s maken. De ene struisvogel wandelde met ons mee, een ander kon het niet laten om een van de klasgenoten te verleiden met baltsgedrag. Tot slot eindigden we in het winkeltje vol snuisterijen om vervolgens afscheid te nemen met een groepsfoto. Heel erg bedankt, Van der Staak farm voor een leuke en leerzame rondleiding!

Inge de Kloe (Vw5)

AGENDA

rapportbespreking, leerlingen vrij
Read More
17.00 deadline inschrijving herkansingen schoolexamens voor eindexamenleerlingen
Read More

Contact