Nieuws

Cambreurdebaters wel op tv, niet naar New York

By juni 5, 2019februari 15th, 2021No Comments

Cambreurdebaters wel op tv, niet naar New York

Zondagavond 2 juni, half acht, npo2: Onze eigen Madelief, Dora, Joris, Martijn en Stijn op tv tijdens de finale van het Lagerhuisdebat. In de bankjes medeleerlingen, ouders, broers en zussen, grootouders en Cambreurmedewerkers. Dat op zich was al een hele ervaring. Coach Michelle Gagliardi en de rest van het debatteam keurig op de eerste rij, gespannen.
De juryleden stelden zich voor en twee van hen gaven aan inhoud en goede argumenten heel erg belangrijk te vinden, het derde lid vond uiteraard ook de uitstraling en de presentatie van doorslaggevende betekenis.
De Cambreurleerlingen zaten ondanks de vele camera’s goed in hun rol: Madelief ad rem en to the point, Stijn als man van de cijfers, Dora met goed onderbouwde argumenten, Martijn genuanceerd en goed formulerend en Joris direct met heldere oneliners. Hun tegenstanders waren vijf debaters van vijf verschillende scholen die in de voorrondes opgevallen waren door hun debatkwaliteiten en hun performance.
De jury onder leiding van Rob Jetten had een lastige klus, complimenteerde Dora vanwege haar wendbaarheid in het 360-gradendebat en riep Stijn uit tot beste debater van de avond. Het Cambreur werd geprezen vanwege hun voorbereiding en hun inhoudelijke argumenten, de winst ging echter naar het allstarteam.
Even overheerste de teleurstelling. Zo dichtbij was het Cambreurteam nog nooit bij de hoofdprijs geweest. Daarna was er weer ruimte voor trots: Het team uit Dongen had als beste schoolteam Hilversum gehaald. Proficiat!

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact