Nieuws

Architecten in de dop aan het werk

By juni 4, 2019februari 15th, 2021No Comments

Architecten in de dop aan het werk

Tijdens de lessen Kunst beeldend ontwerpen de leerlingen van havo en vwo 2 in groepjes een eigen gebouw. Natuurlijk eerst op papier. De opdracht luidt: ontwerp een spannend gebouw dat bestaat uit zoveel mogelijk hoeken, kubussen en balken. Vier lessen krijgen ze hiervoor de tijd. Ze maken bouwtekeningen en schetsen van het aanzicht van het gebouw van de diverse zijden. Dan volgt de uitvoering. Met professioneel materiaal en vlijmscherpe mesjes gaan de leerlingen op 24 mei ’s morgens vroeg aan de slag, om 14.00 uur zijn de maquettes klaar, compleet met zwembaden, graspartijen en bomen.

Twee weken lang zijn de maquettes te bewonderen.

Ook dit keer is er netjes en druk gewerkt aan de diverse ontwerpen, waarvan de een nog gewaagder is dan de andere. Een leuke vondst, hoewel geen gebouw, was de Millenium Falcon uit Starwars. “We mogen als we kijken naar samenwerking, inventiviteit, verbondenheid en eigenaarsschap spreken van een geslaagde editie van het maquetteproject”, geeft docent Ron Dekkers tevreden aan.

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact