Nieuws

Levensbeschouwing op locatie

By mei 16, 2019februari 15th, 2021No Comments

Levensbeschouwing op locatie

Afgelopen woensdag is vwo1a op bezoek geweest bij een moskee. Mijke, een leerling uit die klas schrijft het volgende:
“Een klasgenoot van ons, Isil, gaf een lesje over de Islam. Ze is een moslima en heeft ons wat kunnen vertellen over de profeten en het geloof in engelen. Toen ze alles had uitgelegd en wij aantekeningen hadden gemaakt, moesten we in groepjes vragen gaan bedenken voor de Imam (de persoon die in de Moskee lesgeeft). Die vragen hebben we opgeschreven en komen een week later aan bod. Een les later gingen we op de fiets naar de Moskee. Binnen moesten we onze schoenen uitdoen en mochten we naar binnen lopen. Daar stond de Imam. Hij had een mooie witte jas aan en een witte hoed op. We gingen allemaal op de grond zitten en toen mochten we om de beurt onze vragen stellen aan de Imam. Wij vroegen het en Isil vertaalde het naar het Turks. De Imam gaf antwoord en Isil vertaalde het weer terug naar het Nederlands. Toen iedereen zijn/haar vragen had gesteld mochten we foto’s gaan maken van de Moskee. We maakten een groepsfoto, bedankten de Imam, sprongen weer op de fiets en fietsten weer terug naar school.”

We willen hierbij nogmaals de Imam en Isil bedanken voor de organisatie van deze les levensbeschouwing op locatie.

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact