Nieuws

Dongense scholen bundelen hun krachten om de aansluiting tussen PO en VO te versterken

By mei 16, 2019februari 15th, 2021No Comments

Dongense scholen bundelen hun krachten om de aansluiting tussen PO en VO te versterken

Op woensdagmiddag 15 mei kwamen van vrijwel alle Dongense basisscholen de docenten van groep 8 naar het Cambreur College om een middag te brainstormen met hun collega’s van de middelbare school over de aansluiting tussen beide schoolsoorten. Onderwerp van gesprek was met name huiswerk, plannen en leren leren.
Aan de start kregen alle aanwezigen een presentatie van Daisy van de Sande (intern begeleider Stichting Initia) en Cindy Schade (afdelingsleider Cambreur) om de verschillen rondom dit thema tussen het primair onderwijs en voortgezet onderwijs duidelijk te maken. Voor beide partijen was het goed om nog wat meer inzicht te krijgen in de hoeveelheid huiswerk, het soort huiswerk en wat elke school doet aan het stukje leren leren.
Vervolgens ontstond er een brainstorm met uiteindelijk een aantal aanbevelingen voor beide partijen om de aansluiting te vergemakkelijken.
Duidelijk werd wederom dat we binnen de Dongense gemeente een groot aantal professionals hebben werken, die graag willen samenwerken en de krachten willen bundelen om tot een nog betere aansluiting te komen.
Als er binnenkort wat vaker docenten in het dorp gespot worden, wandelend of fietsend tussen de scholen, zou dat zomaar kunnen! Eén van de aanbevelingen is dat we vaker projecten samen gaan aanpakken, zowel op PO als op VO.

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact