Nieuws

Kiwi expositie

By mei 6, 2019februari 15th, 2021No Comments

Kiwi expositie

De meesten van ons kennen de KIWI als een heerlijke, gezonde, groene vrucht. Deze van oorsprong Chinese vrucht wordt tegenwoordig veelal in Nieuw-Zeeland gekweekt. Maar wie in het woordenboek het woord KIWI opzoekt komt nog veel meer betekenissen tegen. Zo zul je vinden dat een KIWI ook een loopvogel is die vooral in Nieuw-Zeeland voorkomt. Hij is zo groot als een kip en heeft een lange dunne snavel. KIWI’s zijn heel bijzondere vogels, met een agressief en opvliegend karakter als het om de bescherming van hun jongen of hun territorium gaat. Tijdens de eerste wereldoorlog werden de Nieuw-Zeelandse soldaten KIWI’s genoemd en deze bijnaam beviel hen eigenlijk wel. En zo heeft de hele bevolking van Nieuw Zeeland deze naam overgenomen en zijn met name de spelers van het Nieuw-Zeelandse nationale rugby team, the All Blacks, bekend onder deze bijnaam. Voldoende redenen dus om het mini project van klas TVW1B over Nieuw-Zeeland het KIWI project te noemen. Zo’n vier weken lang zijn de leerlingen bezig geweest om zoveel mogelijk weetjes over dit bijzondere land te ontdekken. Het land, waar de Maori’s de oorspronkelijke bewoners waren, werd ontdekt door de de Nederlandse ondekkingsreiziger Abel Tasman. Later werd het een Britse kolonie en pas in 1986 werd het land zelfstandig. Aan prachtige natuur is er geen gebrek en liefhebbers van ‘thrill seeking activities”, zoals bungee jumping, kunnen hier hun hart ophalen. Al deze thema’s kwamen dan ook terug in de presentaties die de leerlingen voor hun ouders op dinsdag 16 april ten gehore brachten. Dat de leerlingen bij iedere presentatie ook nog een origineel werkstuk konden laten zien en gezamenlijk een fantastische Haka dansten, maakte dat het een bijzondere avond werd. Leerlingen van klas TVW1B, dit hebben jullie echt AWESOME gedaan.

* Met dank aan Janne en Myrthe voor het aanleren van de geweldige Haka.

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact