Nieuws

Verrijkingsklas wiskunde voor de Anspach

By april 18, 2019februari 15th, 2021No Comments

Verrijkingsklas wiskunde voor de Anspach

Bram Thielen, de teamleider van de vwo-afdeling, kreeg ongeveer een maand geleden een interessante vraag voorgeschoteld door twee leraressen van de Anspach: veel leerlingen waren al klaar met het rekenen op 3Fniveau en waren wel toe aan wat echte wiskunde.
En zo wordt er een project geboren: de vraag werd doorgegeven aan de wiskundesectie, een enthousiaste leraar ging ermee aan de slag, sprong in de pen en zorgde, dat er een programma kwam te liggen. De 14 leerlingen van de Anspach zullen op 6 maandagmiddagen ondergedompeld worden in de grote wereld van de wiskunde. De volgende drie onderwerpen zullen worden behandeld: oppervlakten en inhouden van figuren, rekenen met letters en hoeken berekenen. Dit zijn onderwerpen die ze ook volgend jaar op de middelbare school zullen krijgen, maar hier in een ander jasje zijn gegoten.
Gaan de 14 groep-8-leerlingen deze zware onderwerpen ook de baas worden ? In ieder geval zijn ze, net als de leraar, super gemotiveerd om aan de slag te gaan: we wensen hen allen veel succes!

AGENDA

rapportbespreking, leerlingen vrij
Read More
17.00 deadline inschrijving herkansingen schoolexamens voor eindexamenleerlingen
Read More

Contact