Nieuws

Als ‘delegates’, ‘chairs’ en ‘judge’ naar Athene

By april 18, 2019februari 15th, 2021No Comments

Als ‘delegates’, ‘chairs’ en ‘judge’ naar Athene

Gyros, souvlaki, de Akropolis, graffiti, een indrukwekkende fietstocht; de reis naar Athene was een succes. Maar vergis je niet, naast mooie foto’s maken en toeristische plekken bezoeken moest er ook hard gewerkt worden.

Het was namelijk niet zomaar een uitstapje naar Griekenland, maar een MUN-reis. We waren als delegatie van Griekenland, delegatie van Saudi-Arabië, ‘co-chair’, ‘president’ of ‘judge’ met verschillende internationale problemen en dillema’s bezig. Drie dagen lang liepen we strak in pak rond. In die dagen hebben we lopen zweten over resoluties, zaten we tot diep in de nacht speeches te schrijven, waren we verhitte debatten aan het voeren in onze comités, moesten we voorkomen dat mensen grof werden of over de grond gingen rollen en begrepen we af en toe geen snars van wat er allemaal om ons heen gebeurde. Net als echte leden van de VN.

Hoewel het een mooie reis en een prachtige nieuwe ervaring was voor ons allemaal, was het toch weer fijn om gewoon weer in Nederland te zijn en de gyros en souvlaki in te kunnen wisselen voor Hollandse stamppot en bitterballen.

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact