Nieuws

Indrukwekkende dag in Amsterdam met mavo 3 en 4

By april 11, 2019februari 15th, 2021No Comments

Indrukwekkende dag in Amsterdam met mavo 3 en 4

Afgelopen vrijdag vertrokken de leerlingen uit mavo 3 en de vierdejaars uit het biologiecluster naar Amsterdam. Er stonden op deze heerlijke, zonnige dag twee veelbelovende activiteiten op het programma: een bezoek aan Bodyworlds en het Anne Frank Huis.

Veel leerlingen vonden het nogal spannend om naar Bodyworlds te gaan: het is immers een gek idee om naar ‘dode mensen’ te kijken. Tijdens het bezoek bleek het allemaal wel mee te vallen. ‘Het lijkt gewoon nep!’ ‘Zijn dit wel echte mensen?’ ‘Het is helemaal niet vies!’

En stiekem hoorden we ook regelmatig: ‘Het is echt interessant!’

Na een pauze waarin de Mac en verschillende bekende winkelketens massaal werden bezocht, liepen de groepen naar het Anne Frank Huis. Daar kregen ze eerst een algemene voorlichting en daarna schuifelden ze voetje voor voetje door het drukbezochte Achterhuis. Tijdens de geschiedenislessen in mavo 3 is er veel aandacht besteed aan de Tweede Wereldoorlog. Om nu dan echt door het Achterhuis te lopen, was indrukwekkend!

Vervolgens gingen de leerlingen op zoek naar een geschikte plek om hun avondeten te verorberen of om nog even lekker te shoppen. Toen we verzamelden om terug naar de bus te gaan, werden de aankopen enthousiast geshowd.

We kijken terug op een geslaagde, zonnige dag in Amsterdam. Deze nieuwe excursie is zeker voor herhaling vatbaar!

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact