Nieuws

Cambreurteam beste debaters van Nederland

By april 5, 2019februari 15th, 2021No Comments

Cambreurteam beste debaters van Nederland

Hilversum, 3 april. Tien lagerhuisleerlingen vertrekken met drie begeleiders naar de finaledag. Hier was een Cambreurteam al eerder, maar weet dit team de tv-finale te halen?
De kwartfinale tegen Groningen is super spannend. Dit is hun zwaarste concurrent. “We hadden eigenlijk niet verwacht om te winnen”, aldus Martijn, maar de jury was duidelijk. Verder dus, de halve finale, nu tegen Den Haag. Ook deze horde werd genomen. Laat in de middag treft het vijftal de concurrenten uit Duiven. En ook hier komen ze als winnaars uit de bus. Daarmee is het Dongense lagerhuisteam het beste schoolteam van Nederland in 2019.
Maar de strijd is nog niet helemaal gestreden. Eind mei volgt de tv-finale. De Cambreurvijf moeten verbaal aan de slag tegen de vijf beste debaters van dit jaar van de diverse teams. En pas als ze deze wedstrijd winnen, pas dan wacht hun beloning: een reis naar New York. Dat zou echt de kroon op het werk van coach Michelle Gagliardi en haar team zijn.
Graag zouden we de vijf leerlingen willen interviewen. Echter: drie van hen zijn dezelfde avond met mevrouw Gagliardi in het vliegtuig gestapt voor een Model United Nations in Athene. Gelegenheid om meer van het team te horen over deze bijzondere dag komt zeker nog. Voor nu: van harte gefeliciteerd, jullie zijn kanjers!

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact