Nieuws

Cambreur actief op landelijke opschoondag

By maart 26, 2019februari 15th, 2021No Comments

Cambreur actief op landelijke opschoondag

Dertig paar felgroene handschoenen, rode Cambreurshirtjes en minimaal twee gifgroene zakken per persoon met handige houders vormden de basisuitrusting van de schoonmaakploeg. Teamleden, een stagiaire, een oud-docent, twee buurtbewoners en mentor Eric Jolie met achttien mentorleerlingen stonden zaterdagmorgen om 09.00 uur klaar. Directeur René Hermans en wethouders René Jansen en Bea van Beers gaven het startsein en gewapend met handige knijpstokken kon de klus beginnen. Een ruim gebied rondom de school, een deel van het centrum en de meeste straten in de Biezen kregen een opschoonbeurt. Verrassende vondsten: een wieldop, een oranje pion, een paraplu, een fietspomp, ontelbare hondenpoepzakjes met en zonder inhoud en natuurlijk ook flesjes, blikjes, peuken en verpakkingen van snoep en koek.

 

Om twaalf uur verzamelde de groep zich voor een lunch in de personeelskamer. Intussen werd het materiaal weer keurig opgehaald door de gemeente en konden alle afvalzakken in de aanhangwagen getild worden. Trots en tegelijkertijd ook wat verontwaardigd keken de jongelui naar het resultaat van een ochtend werken. Dit hadden ze toch maar mooi opgehaald, maar ook: wat gooien mensen toch allemaal nonchalant op straat.
Ontzettend bedankt Vera, Kaylee, Joni, Nikki, Nova, Britt, Kane, Yara, Finn, Eva, Tim, Julia, Norbert, Lisa, Belma, Freek, Tiara en Rick en natuurlijk ook Eric, Viviane, Wieteke, Grâcia, Renate, Ton, Annie, Daniel, Bert, Zehra, René en Helga

 

Foto’s: Foto Jan Stads / Pix4profs

 

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact