Nieuws

De jaarlijkse wiskunde Kangoeroe wedstrijd met 170 deelnemers een groots spektakel!

By maart 25, 2019februari 15th, 2021No Comments

De jaarlijkse wiskunde Kangoeroe wedstrijd met 170 deelnemers een groots spektakel!

Een gymzaal vol zwoegende leerlingen bezig met wiskundige hersenkrakers. Dat is concreet de jaarlijkse Kangoeroewedstrijd. We schrijven 21 maart 2019.

Het is een grote internationale wedstrijd waar dit jaar 138.000 leerlingen aan meedoen, zowel van middelbare scholen als van basisscholen en zelfs duo’s kunnen zich inschrijven.

Alle tto-klassen van de onderbouw doen mee: dit jaar waren er 170 leerlingen die de strijd aanbonden: zelf al worstelend door de opgaven zorgt voor een goede oefening van het inzichtelijke brein: wat kan hij/zij nu echt aan?

In een tijdsbestek van 75 minuten krijgen de jongelui 30 opgaven voorgeschoteld: van vrij gemakkelijk tot echt pittige vragen. Ervoor trainen kan natuurlijk wel een beetje (op de officiële website www.w4kangoeroe.nl zijn van alle jaren de opgaven te oefenen), maar ieder jaar zijn er weer veel nieuwe uitdagingen.

Een deel van de leerlingen gooien het bijltje na een uur erbij neer, maar de echte diehards blijven tot het einde zitten en balen dat ze bepaalde zaken niet hebben weten op te lossen. Niet getreurd, jullie hebben je best gedaan en volgend jaar hebben jullie weer een kans.

De uitslag laat nog lang op zich wachten: begin mei krijgen de scholen pas de definitieve uitslagen binnen met alle presentjes die er gewonnen zijn.

Meneer Van der Burght

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact